.

Aangepast zoeken

dinsdag 20 juli 2010

Santiago de Compostela

Dit jaar is een Heilig Jaar voor Santiago de Compostela omdat 25 juli op zondag valt. 25 juli is de Naamdag van Santiago. Santiago de Compostela is al honderden jaren een pelgrimsoord voor duizenden gelovigen. Als je in Spanje bent ga daar eens een kijkje nemen. De stad ligt in het prachtige Galicië.

Santiago - Sint Jacob

dinsdag 13 juli 2010

Inktvis als ereburger

Gelukkig voor de inktvis die Paul heet, heeft Spanje gewonnen. Hij wordt nu niet in een gerecht verwerkt. Nee, integendeel. Hij is ereburger geworden. Wie had dat ooit kunnen denken. De inktvis zelf zeker niet. Het dier krijgt de onderscheiding niet opgespeld, maar krijgt daar voor in de plaats een urn met het wapen van het dorp Carballiño.

El ciudadano de honor - de ereburger

vrijdag 9 juli 2010

Een populaire inkvis

Pulpo Paul is een Duitse inktvis die verstand van voetballen heeft. Voor a.s. zondag heeft het beest al een overwinning voor Spanje voorspeld. Als Spanje zondag verliest zal de Paul wel een Pulpo a la Gallega worden. Dat is het populairste Spaanse pulporecept.

Pulpo = octopus
Pulpo a la Gallega = pulpo op de Gallicische manier klaargemaakt.

dinsdag 6 juli 2010

Arabische invloed aan de Costa Blanca

In de zomer stroomt Benidorm vol met toeristen. Benidorm is een van populaire vakantiebestemmingen aan de Costa Blanca. Het is er bijna altijd mooi weer en er zijn twee stranden waarop het prima toeven is. Playa de Levante en Playa de Poniente. Met het echte Spanje heeft Benidorm echter niet zo veel te maken. Je kunt er gemakkelijker Hollandse kost te eten krijgen dan authentiek Spaans eten. Aan de naam Benidorm kun je zien dat de Moren hier in vroeger tijden geheerst hebben. Beni is Arabisch voor "zoon van.."

La Costa Blanca - De Witte Kust
La playa - het strand
El levante - het oosten
El poniente - het westen